Saturday, December 12, 2009

Aku Menjadi Panda~~

panda2


Seperti mane yg anda dpt lihat kt ats tu,bukan la jdk panda btoi2,ciri2 panda je.Sebenonye da due ari(2hari!!) aku xtido,tgh sedap2 men kompite tetbe mak eden pon dtg la menghampiri eden lalu bekate "Agh,meh ikot mak gi Family day bsk".Aish aku sket la punye mls nk pegi sane,da la waktu tu time tido aku.Tp naluri ibu mmg kuwat,tetbe mak aku ckp "ala nnt agh tido la dlm bas.Jom2".

Aku pon dgn gaye sipot nye begerak la,lipat2 baju,btw family day tu kat jitra kedah pastu program die lak awe pg so kene la betolak mlm tu.Masok2 dlm bas aku sorg je xleh tido,sume len da dengkor da.Aku da la bukan peminat kelab Tido Dalam Bas(TDB) ni.Aku pon smbg la sorg2 dalam ati.Macam2 la aku sembang dgn ati sendri haha(aku bukan giler dowh~!!!).Dalam 5.30pg bas pon sampe la kt Jitra tu,aku pon gi la siap2 nk berfamili day la kononnye.

Tp hampenye ati ku apabila melihat kanak2 je yg byk,awek2 mane? haha..akibat kebosanan tahap karma aku pon gi la carik surau,masok dalam surau pastu bentang tikar sejadah,pastu tido la ape lg huhu,tgh aku tido sedap ni ade la plak budak due ekor ni bleh potong stim gi men bukak2 pintu,hish budak2 ni kat umah xnk plak men pintu.Bikin org panas je,aku pon kuar la sbb 'port' da xslamat da,ade ke sorg pak arab ni masok tanye aku kiblat mane.Nak semayang Dhuha kot.Aku pon panik ar kejap,carik gak signboard kiblat kot2 ade tampal mane2 ke,last2 aku ckp ar aku xtau. xtau.Menyedari pekare tu,aku pon cabot ar lari.

Tgk2 jam ade lg 6jam nk abes family day nie,misi Tido aku da xbejaye.Last2 aku ckp xpe sabo2 aku kene tahan lg 6jam je pon haha.Hati aku pon kate ok,Go on.Masok dalam bas nk balik tu,sedo2 je aku da sampe ipoh haha.Pengembaraan yg menyeronokkan ar bg aku,family day la katekan ^__^.

*p/s:Len kali ajak lg mak tp tgg aku tido siap2 dulu~~

2 comments:

atteya azmi said...

heheheh~ family day yg xderk makne kowt..;p

En. Konan said...

ade la~family day la tu hehe